Bosch Avantixx WVG30441EU

Bosch Avantixx WVG30441EU
5 (100%) 2 vote[s]

Electrocasnicele ce poarta marca Bosch sunt sinonime cu fiabilitatea si ofera o garantie suplimentare a calitatii.

Unul dintre produsele premium ale echipei din Germania este masina de spalat cu uscator Bosch Avantixx WVG30441EU.

Produsul face parte din clasa masinilor cu incarcare frontala, iar capacitatea cuvei este de 8 kilograme (5 kilograme la uscare).

Volumul tamburului este de 56 litri. Acesta este construit din inox, lucru ce ii confera o rezistenta sporita in fata ruginei, iar cuva este realizata din plastic.

Tambur cu inima de atlet

Tamburul este echipat cu tehnologia VarioSoft ce il face cu pana la 65% mai rapid decat un tambur normal si cu 50% mai eficient din punct de vedere energetic atunci cand ruleaza impreuna cu optiunile SpeedPerfect sau EcoPerfect.

 

 

VEZI AICI ALTE REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL

 

 

Masina de spalat cu uscator Bosch Avantixx WVG30441EU are un numar de 15 programe folosite la spalare si doua cicluri pentru uscare:

 • bumbac: destinat spalarii rufelor rezistente la uzura din in sau bumbac;
 • prespalare: un ciclu suplimentar care se foloseste pentru rufele foarte murdare;
 • usor de ingrijit: utilizat pentru curatarea hainelor din tesaturi in amestec sau fibre sintetice;
 • mix: recomandat atunci cand se spala haine din bumbac impreuna cu rufe din fibre sintetice;
 • alergie plus: utilizat pentru rufele persoanelor alergice. Ciclul de spalare este dinamic, se face la o temperatura ridicata folosind o cantitate mai mare de apa, iar clatirea rufelor este mai lunga (masina poarta certificarea ECARF pentru acest program);
 • Hygiene Care: este un program inovator ce are rolul de a igieniza suplimentar hainele. Programul trateaza in prima faza hainele cu aer fierbinte (la o temperatura de 70 de grade Celsius), urmat de o spalare la o temperatura scazuta;
 • puf: recomandat pentru spalarea hainelor cu puf;
 • clatire;
 • centrifugare si evacuare;
 • extrascurt 15: utilizat pentru a spala o cantitate mica de haine (sub 1 kilogram) cu un grad redus de murdarie in 15 minute;
 • spalare si uscare 60: recomandat pentru a spala si usca 1 kilogram de haine in numai 60 de minute. La sfarsitul acestui ciclu hainele vor fi gata de imbracat si de purtat;
 • lana: destinat rufelor din lana. Programul de prespalare este delicat, iar pauzele in timpul derularii programului sunt mai lungi;
 • delicate: recomandat pentru curatarea rufelor din matase, satin, sintetice;
 • spalare manuala: recomandat pntru rufele ce poarta eticheta ”a nu se spala la masina”. Ciclul de spalare este lent, cu miscari mai putine ale cuvei, iar centrifugarea se face in mai multe etape scurte;
 • curatarea tamburului: este un program special utilizat la igienizarea tamburului si indepartarea scamelor. Este prezent in trei variante: 90 de grade Celsius (program antibacterian in care nu se utilizeaza detergent), 40 de grade Celsius (antibacterian in care se poate utiliza detergent) si ”la rece”;
 • uscare delicata: folosit pentru uscarea delicata a hainelor din tesaturi sintetice sau amestec folosind o temperatura scazuta a apei;
 • uscare intensiva: folosit la uscarea rufelor colorate sau din bumbac, la o temperatura ridicata.

La terminarea unui program de spalare sau de uscare masina va emite un semnal sonor, astfel masina va fi oprita si se va evita un consum suplimentar de energie electrica.

Un mare avantaj este faptul ca se pot adauga sau scoate rufe indiferent daca este in derulare un program. Este suficient sa apasam butonul ”pauza”, sa adaugam rufe si sa repornim masina.

Hubloul este proiectat in mod special

Hubloul este proiectat pentru a ne permite introducerea unor rufe voluminoase (paturi, perne, pilote sau geci groase de iarna).

Diametrul acestuia este de 32 de centimetri, iar deschiderea se face la un unghi de 180 de grade (in mod clasic, spre stanga), usurand astfel accesul in cuva.

Acesta este realizat din sticla, imbunatatind astfel vizibilitatea in interior, iar forma acestuia asigura mentinerea rufelor in centrul cuvei.

In timpul derularii programelor de spalare hubloul va fi blocat utilizandu-se carligul metalic.

Viteza de centrifugare este mare, de 1500 rotatii pe minut, si ne ofera sansa de a scoate hainele din masina aproape uscate.

Aparatul este clasificat in clasa energetica si de eficienta A, atat la spalare cat si la uscare (5,44 kWh si 118 litri de apa, ambele consumuri fiind calculate pentru un ciclu complet ce include spalare si uscare).

Functionare silentioasa, o dorinta ajunsa realitate

”Inima” masinii de spalat este formata din motorul EcoSilence Drive, ce a eliminat folosirea periilor din carbon iar in acest fel a eliminat aproape in totalitate trepidatiile si a devenit unul dintre cele mai economice si silentioase motoare.

La efectul de eliminare a trepidatiilor un aport insemnat il are functia de control electronic al stabilitatii, ce are rolul de a mentine o distributie uniforma a rufelor in interiorul cuvei pentru a preveni dezechilibrarea masinii.

Motorul este fiabil si asigura o functionare fara sincope a produsului, contribuie la consumul scazut de energie electrica si este silentios (nivelul de zgomot este de 52 dB la spalare si 74 dB la centrifugare).

 

 

ALTE DETALII GASESTI SI AICI

 

Masina de spalat comunica cu utilizatorii

Panoul de control are in centru selectorul de programe cu control electronic, inconjurat de denumirea completa a ciclurilor de spalare, lucru ce usureaza programarea acestuia, iar in partea dreapta este situat un afisaj LCD de mari dimensiuni. Comenzile inglobate in afisaj sunt de tipul Touch Control, ceea ce inseamna ca pot fi activate doar cu o simpla atingere a diverselor campuri tactile.

Usor de urmarit, acesta ne ofera diverse informatii asupra programului aflat in desfasurare, viteza de centrifugare, temperatura apei, etc.

Confort si siguranta

Un produs premium beneficiaza intotdeauna de cele mai bune dotari oferite de nivelul tehnologic din perioada in care a fost realizat.

Respectand aceasta regula, aparatul este prevazut cu numeroase functii suplimentare si facilitati ce usureaza manevrarea si ne ofera mai mult timp liber.

Astfel, avem trei functii suplimentare reprezentate de:

 • SpeedPerfect: pentru o spalare intr-un timp mult mai scurt, dar pastrand efectul de spalare al unui program standard;
 • EcoPerfect: un program de spalare realizat la o temperatura scazuta a apei, avand ca rezultat o importanta economie de energie electrica;
 • Water Plus: ce mentine un nivel de apa mai ridicat, necesar protejarii fibrelor impotriva frecarii. Timpul de spalare este dea asemenea mult mai mare.

Unul dintre beneficiile oferite de aparat este faptul ca se poate modifica temperatura apei si viteza de centrifugare in timpul derularii unui program.

Aparatul este dotat si cu un senzor special (AquaStop) ce are rolul de a preveni inundatiile. In situatia in care acesta detecteaza pierderi de apa, va opri automat alimentarea.

Desi are o capacitate de incarcare foarte mare, masina are un consum de apa redus. Acest lucru nu trebuie insa sa ne mire, deoarece aparatul este echipat cu un senzor de debit cu rol in optimizarea consumului de apa iar sistemul ActiveWater Plus regleaza automat consumul in functie de greutatea rufelor din cuva.

Sistemul de detectare a spumei reziduale mentine nivelul acesteia in limite normale si evacueaza in regim de urgenta orice surplus de spuma.

Nu trebuie sa ne facem griji ca am putea adauga prea mult detergent in masina, deoarece un indicator de supradozaj al detergentului ne scuteste de aceasta grija.

Copii de pot juca fara probleme pe langa masina, deoarece functia speciala Child Lock ne ofera posibilitatea de a bloca comenzile aparatului.

Aparatul are si posibilitatea de a fi incorporat in mobila sau intr-o nisa cu o inaltime de 85 centimetri.

Masina de spalat cu uscator Bosch Avantixx WVG30441EU are dimensiunile de 85 x 60 x 59 (cm) si o greutate de 82 kilograme.

Puncte forte:

 • capacitate mare de incarcare;
 • consum redus de energie electrica si de apa;
 • posibilitatea de a adauga rufe chiar daca un program este in desfasurare;
 • posibilitatea de a modifica temperatura apei si a vitezei de centrifugare in timpul desfasurarii unui program;
 • este silentioasa;

Puncte slabe:

 • cuva este din plastic;
 • pret mare de achizitie;
 • ocupa mult loc si este foarte grea;

VERIFICA PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL AICI

Salvează

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!