Roborock s7

Roborock s7
3.9 (77.5%) 8 vote[s]

Dupa luni intregi de analizat diferitele modele de aspiratoare robot de la Xiaomi, eram hotarat sa iau modelul S6 pure, stiind deja pederost plusurile si minusurile pe care le ofera, a aparat deodata modelul Roborock S7 pe Emag, care pana acum putea fi cumparat doar din China, si sincer nu am vrut sa ma bag in riscurile aferente unei achizitii de acolo.
Deoarece la mine era o problema majora faptul ca bucataria era despartita de un covor in trei zone (gresie, covor, gresie), si robotul nu avea cum sa treaca dintr-o zona unde trebuia sa foloseasca mopul, in celalalt, caci trebuia sa traverseze covorul, era putin mai complicat situatia cu modelele existente pana acum. Din fericire cu Roborock s7 acest aspect nu mai este o problema, deci repede am luat-o.

 

Am luat la reducere de aici

 

Ce il face mai bun pe Roborck S7 mai bun fata de modelele precedente ?

– mopul care vibreaza, in cazul meu pana acum a reusit sa fie aproape perfect! Reuseste cu brio sa curete urmele de noroi(uscate) lasate de pantofi in hol. Insa nu reuseste sa curete langa plinte, datorita formei robotului, si a afaptului ca doar o parte din mop e cu asa numitul Sonic Mopping. In cazul meu ramane aproximativ 2 cm unde se vede o diferenta.
– deoarece recunoaste automat covoarele, si ridica mopul, poate sa aspire doar pe covor, si sa aspire si sa dea cu mopul pe gresie/parchet.
– peria a fost schimbata, si acum e doar din cauciuc, si conform producatorului acesta e mai durabil, si previne blocarea lui din cauza smocurilor. Totodata se zice ca poate curata mult mai bine covoarele, inse eu nu am un punct de comparare, caci acesta este primul meu robot-aspirator.
– puterea de absortie este cel putin la fel de mare (s6 maxv), sau mai mare ca la alte modele, avand o valoare de 2500 pa
– fata de roborock S6 Pure difera in mult mai multe, insa de obicei oamenii o sa-l compare cu S6 maxv.

Cea ce nu are Roborock S7 in comparatie cu S6 MaxV este camera care ajuta la detectarea obstacolelor. Pentru cei mai multi o sa fie un mare minus, insa la mine chiar e un plus, caci in hol pantofii copilului intodeauna sunt aruncati aiurea (alaturi de ale adultilor), iar cand aspiratorul curata acea zona, puri si simplu le impinge in toate directiile, astfel aspira si unde a intalnit pantofii.

Chiar si inainte sa iau acest model aveam o posibila problema cu aspirarea sub mobila de bucatarie, care era la 10 cm de sol, si am citit pe mai multe site-uri faptul ca dupa un update, robotul nu mai intra in locuri sub 10 cm. Asa ca am inaltat toata mobila la 11cm, ca sa fiu sigur! Robotul nu are nicio problema cu aceasta inaltime, ba chiar acolo are si statia, astfel nu mai ocupa loc in plus.

Ce putea fi mai bine, la roborck S7 ? 
– daca foloseste functia de mop, si trebuie sa treaca si de un prag de trecere (intre gresie si parchet), o face mai greoi.
– copilul umbla la fotbal, si holul e intodeauna plin de bucatelele acelea mici negre de pe gazonul artificial. Aspiratorul nu reuseste sa le stranga intodeauna 100%
– sa fie la fel de eficient cu mopul si la margini
– filtrul hepa parca se umple prea repede (poate o prefiltrare era benefica)

Poate ma ajutati sa la setarile din aplicatie, ca la covor sa aspire atat longitudinal cat si lungitudinal. La primele 2-3 aspirari automat asa facea, acum nu mai vrea.

Deoarece am prins o reducere chiar in ziua in care a aparut pe Emag, pretul era pentru mine un best buy, si nu regret nici o clipa.

 

Review-urile de pana acum de aici nu sunt cele mai bune

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!