Beko HTV8633XS1

Beko HTV8633XS1
3.5 (70%) 2 vote[s]

O masina de spalat a devenit pentru gospodaria noastra la fel de necesara ca aerul. Datorita acestui aparat rufele noastre vor fi in permanenta curate si moi, ca atunci cand le-am cumparat din magazin, iar bugetul nostru nu va fi afectat de consumul unor cantitati mari de apa, energie electrica si detergent.

Unul dintre produsele ce si-a propus sa cucereasca piata din Romania este masina de spalat cu uscator Beko HTV8633XS1.

Designul special al cuvei imita miscarile apei marii

Aparatul face parte din clasa masinilor de spalat cu incarcare frontala si are o capacitate de spalare mare, de 8 kilograme, iar la uscare capacitatea acesteia se reduce la 5 kilograme. Rufele familie noastre pot fi spalate astfel dintr-o singura incarcare, iar diametrul de 33 de centimetri al hubloului ne permite sa incarcam si rufe voluminoase.

Hubloul se deschide clasic, spre stanga si are un unghi de deschidere de numai putin de 165 de grade.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

 

Viteza de centrifugare este de 1200 de rotatii pe minut, ce nu asigura o uscare eficienta a rufelor, acestea necesitand folosirea uscatorului sau uscarea in aer liber.

Designul special al cuvei ofera un proces de spalare gentil si eficient. Forma unica si fluida a cuvei, insotita de o dispunere eficienta a paletelor este inglobata in noua tehnologia Aquawave, ce creeaza o miscare fluida si continua a apei in cuva imitand dinamica valurilor.

Masina de spalat cu uscator Beko HTV8633XS1 este dotata cu 16 programe:

 • program expres scurt: este un program de scurta durata (14 minute) destinat hainelor nepatate ce au un grad redus de murdarie;
 • spalare zilnica: este un program rapid destinat hainelor din bumbac, purtata o singura data si care nu au pete. Spalarea se face la o temperatura scazuta, de 30 de grade, iar intr-un interval de timp de 28 de minute hainele vor fi spalate;
 • lana: destinat spalarii puloverelor si a hainelor din lana. Miscarile vor fi delicate, iar centrifugarea va fi efectuata la o viteza scazuta, astfel fibra de lana nu se va deforma si isi va pastra moliciunea caracteristica;
 • delicate: utilizat pentru rufele delicate;
 • spalare manuala: folosit in cazul rufelor ce nu pot fi spalate la masina sau pentru a curata rufele de casmir. Programul foloseste o cantitate foarte mica de apa, evitandu-se astfel imbibarea cu apa a hainelor, iar temperatura este in jur de 20 de grade Celsius;
 • bumbac;
 • bumbac eco: utilizat pentru spalarea rufelor rezistente din bumbac, folosind o cantitate mica de energie electrica si de apa;
 • sintetice;
 • stoarcere si evacuare: este un program suplimentar de stoarcere ce evacueza complet apa din masina;
 • clatire;
 • camasi: utilizat pentru spalarea camasilor. Procesul de spalare este usor si lent, mentinand astfel aspectul placut al camasilor o perioada mai mare de timp. Se folosesc mai putine miscari ale cuvei iar temperatura maxima a apei nu depaseste 40 de grade Celsius;
 • prespalare: un program suplimentar, utilizat numai atunci cand hainele sunt foarte murdare si patate;
 • wash & wear: este un program special ce ne permite spalarea si uscarea unei cantitati mici de haine, de aproximativ 1 kilogram in numai 60 de minute. Este folosit in special pentru hainele subtiri, ce au fost purtate o perioada scurta de timp si nu sunt foarte murdare;
 • baby protect: este utilizat atunci cand spalam hainele bebelusilor sau ale persoanelor alergice. Senzorii de temperatura si umiditate creaza un climat special in interiorul cuvei, iar programul de spalare este suplimentat cu mai multe cicluri de limpezire, astfel incat sa fie inlaturate si cele mai mici urme de detergent;
 • wash & dry 5 kilograme: folosit pentru a spala 5 kilograme de rufe si pentru uscarea hainelor;
 • spalare rapida: aceasta functie poate fi utilizata numai impreuna cu programele Bumbac si Sintetice.

 

ALTE DETALII GASESTI SI AICI

 

Programele de uscare sunt in numar de doua:

 • uscare sintetice;
 • uscare bumbac.

Rezistenta pentru incalzirea apei este realizata din nichel si este garantata o perioada mai lunga de timp impotriva coroziunii. De asemenea, aceasta dispune de un tratament special ce reduce cu pana la 40% depunerile de calcar, elimina consumul suplimentar de energie si mareste perioada de viata cu pana la 100%.

Somnul copiilor este mai presus de toate

Beko HTV8633XS1 functioneaza cu ajutorul unui motor ProSmart Inverter, ce nu foloseste perii de carbon. Acest lucru ne ofera un motor fiabil si robust, ce reduce consumul de energie electrica, elimina vibratiile electromagnetice si trepidatiile ce apar in functionare si in timpul procesului de centrifugare.

Eliminarea aproape completa a trepidatiilor se face si cu ajutorul sistemului electronic de control al balansului, care are rolul de a asigura distribuirea uniforma a rufelor in interiorul cuvei.

Nivelul de zgomot al masinii este redus, pastrandu-se astfel linistea atat de necesara dupa o zi epuizanta de munca (57 dB la spalare si 74 dB la centrifugare).

Panou de control ergonomic si foarte simplu

Panoul de control este amplasat in partea superioara si are ca element cheie selectorul de programe, amplasat in partea centrala, care este inconjurat de denumirea ”in clar” a programelor.

Aceasta situatie usureaza utilizarea aparatului, deoarece alegerea programelor devine intuitiva si nu mai este necesar sa consultam manualul de utilizare pentru a afla semnificatia fiecarei pictograme.

In dreapta selectorului este amplasat un ecran LCD cu ajutorul caruia se pot afla urmatoarele informatii:

 • viteza de centrifugare ( prin intermediul unor senzori luminosi);
 • temperatura apei ( prin intermediul unor senzori luminosi);
 • lumini ce indica programul de uscare.

Sub afisaj se regasesc tastele folosite pentru:

 • reglare timp de finalizare;
 • reglare nivel de uscare;
 • selectarea functiilor auxiliare;
 • reglare viteza de centrifugare;
 • reglare temperatura.

In extremitatea din dreapta sunt pozitionate butoanele ”pornit / oprit” si ”pornire / pauza”.

Consumuri mici pentru rezultate mari

Desi ne-am fi asteptat la consumuri mari de curent si apa, lucrurile nu stau nici pe departe asa.

Uscatorul este incadrat in clasa energetica B (un consum neasteptat de scazut daca tinem cont de capacitatea mare de uscare), iar la spalare masina este incadrata in clasa A, ceea ce inseamna un consum redus de energie electrica.

Un consum mediu anual de energie electrica al unui ciclu complet (care include un program de spalare si unul de uscare) este situat in jurul valorii de 1296 kWh.

Consumul de apa pentru un ciclu complet este cifrat in jurul valorii de 87 de litri.

Functiile suplimentare ne ofera un sentiment de siguranta

Nu este necesar sa fim acasa atunci cand trebuie sa porneasca masina de spalat. Pornirea intarziata se poate seta foarte usor, cu ajutorul unui timer electronic ce ne permite pornirea aparatului cu o intarziere cuprinsa intre 1 si 24 de ore.

In acest mod suntem siguri ca vom fi acasa atunci cand masina se va opri si vom intinde rufele inainte sa petreaca un timp indelungat in cuva si sa prinda un miros neplacut.

Functia CHILD LOCK ne ofera posibilitatea de a bloca comenzile masinii impotriva unor atingeri accidentale ale copiilor, iar sistemul de control al excesului de apa blocheaza alimentarea cu apa a masinii in cazul in care senzorii detecteaza in interiorul cuvei o cantitate mai mare de apa decat de obicei.

Masina beneficiaza de o functie speciala, denumita AquaFusion, care optimizeaza si armonizeaza toti factorii ce intervin in derularea unui ciclu de spalare, valorificand la maxim resursele de curent sau de apa.

Aceasta functie este completata de tehnologia OptiSense, care prin intermediul celor 4 senzori din interiorul cuvei asigura un raport optim intre consumul de apa, energie electrica si detergent.

Masina de spalat cu uscator Beko HTV8633XS1 are dimensiunile 86 x 60 x 54 (cm).

 

ALTE REVIEW-URI POT APAREA SI AICI

 

Puncte forte:

 • capacitate mare de incarcare;
 • prezenta uscatorului de rufe;
 • numar mare de programe;
 • nivel scazut de zgomot;

Puncte slabe:

 • viteza mica de centrifugare;
 • consum de energie electrica mare;

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!