LG FH4A8FDH8N

LG FH4A8FDH8N
3.5 (70.77%) 13 vote[s]

LG FH4A8FDH8N este masina de spalat ideala atunci cand cautam o masina ”2 in 1” dotata cu cele mai noi facilitati high-tech si cu o gama variata de programe.

Aparatul imbina facilitatile masinilor de spalat rufe si ale uscatoarelor si ofera clientului atat o economie de spatiu si una financiara (deoarece nu mai este necesar un alt spatiu de depozitare si o suma de bani suplimentara pentru achizitionarea separata a unui uscator).

Masina de spalat iese imediat in evidenta datorita culorii negre, ce ii confera o silueta sobra dar eleganta, iar amprentele sau murdaria vor fi greu de observat.

 

 

 

AICI MAI APAR CATEVA REVIEW-URI

 

Programele de spalare sunt practic nelimitate

Masina de spalat cu uscator LG FH4A8FDH8N este prevazuta cu 21 programe de baza, dar acestea pot fi suplimentate cu usurita datorita programelor disponibile pe internet. In timpul acestui proces vom fi ajutati si asistati in permanenta de functia Tag NFC LG. Aceasta este folosita si pentru functia de auto diagnosticare Smart Diagnosis ce ne ofera posibilitatea de a identifica si corecta rapid orice defectiune inainte ca aceasta sa se agraveze.

Chiar in acest moment sunt disponibile pentru download un numar de 18 programe suplimentare, dar lista acestora se mareste aproape in fiecare zi. Spre exemplu, chiar in momentul in care cititi aceste randuri numarul acestora s-ar putea sa fie considerabil mai mare.

Practic, aceasta masina de spalat vine insotita de o mica biblioteca de programe, de unde putem accesa programele favorite.

Cele 21 de programe de baza sunt:

 • steam refresh: odata terminat programul de spalare, rufele sunt expuse timp de 20 de minute la aburi cu o temperatura mare, ce are rolul de a reda rufelor prospetimea si de a netezi cutele ;
 • alergen: un ciclu de spalare intensiv, realizat la temperaturi mari, urmat de mai multe cicluri de limpezire, astfel incat sa fie indepartate toate urmele de detergent din haine. Impreuna cu functia TrueSteam, acest program de spalare elimina peste 99% dintre alergenii si bacteriile din rufe;
 • pilote: destinat spalarii pilotelor,a plapumilor si a altor rufe voluminoase;
 • spalare si uscare: permite spalarea rufelor cu un grad ridicat de murdarie si uscarea acestora intr-un singur program, combinand un ciclu de spalare la o temperatura de 40 de grade cu un ciclu de uscare;
 • uscare;
 • uscare 30 de minute;
 • uscare 60 de minute;
 • turbo dry shirt;
 • dezodorizare;
 • spalare rapida plus uscare: este folosit pentru a spala o cantitate foarte mica de rufe cu un grad redus de murdarie, urmat de un ciclu de uscare, iar hainele astfel tratate vor fi gata de purtat;
 • prespalare: folosit in cazul rufelor cu un grad ridicat de murdarie;
 • bumbac standard: utilizat pentru o spalare intensiva a hainelor de bumbac rezistente la frecare;
 • bumbac eco: recomandat pentru spalarea hainelor delicate din bumbac, la o temperatura scazuta si intr-o perioada de timp redusa;
 • sintetice;
 • delicate: folosit pentru spalarea hainelor delicate si a celor ce poarte mentiunea ”a nu se spala la masina”. Ciclul de spalare este lent, folosind putine miscari ale cuvei, iar centrifugarea este realizata la o viteza redusa;
 • mix: recomandat in cazurile in care se spala concomitent rufe din fibre sintetice si din bumbac;
 • jeans;
 • sport;
 • baby care: folosit pentru spalarea hainelor bebelusilor. Spalarea are loc la o temperatura ridicata, pentru o perioada mai lunga de timp, iar limpezirile vor fi in numar de doua;
 • spalare rapida 15 minute;
 • intensiv / pete;

La sfarsitul fiecarui program aparatul emite un puternic semnal sonor ce ne va avertiza ca a sosit timpul pentru a scoate rufele.

Capacitatea de incarcare depaseste asteptarile

In spatele hubloului enorm, cu un diametru de 33 de centimetri se ascunde o cuva cu o capacitate de incarcare de 9 kilograme (6 kilograme atunci cand se foloseste uscatorul), ce poate spala rufele unei familii compuse din 3 – 4 membri impreuna cu cele ale bunicilor.

Hubloul are un design modern si o constructie speciala, iar geamul de termopan negru ofera aparatului o nota distinctiva. Manerul cromat ajuta la manevrarea hubloului si contribuie la efectul stralucitor al masinii.

Tamburul este din inox si are un volum de 67 de litri. Ajutat de noua tehnologie 6 Motion Direct Drive, tamburul poate executa o multitudine de miscari ale cuvei. Impreuna cu controlul vitezei de rotatie a cuvei si cu posibilitatea acesteia de a se misca concomitent in stanga sau in dreapta (miscari de tip rola sau leagan), noua tehnologie ofera performante de spalare excelente.

Aparatul este ”propulsat” de un puternic motor Inverter DirectDrive ce este legat direct la tambur, eliminand astfel folosirea curelelor si ale periilor de carbon.

 

VERIFICA PRET ACTUAL AICI

 

Rezultatele obtinute sunt spectaculoase: lipsa trepidatiilor in functionarea masinii, un consum redus de energie electrica si un zgomot de functionare ce protejeaza linistea familiei (55 dB la spalare si 75 dB la centrifugare).

Pachetul cuva plus motor inverter este fiabil si rezistent la rugina si alti factori de uzura, fiind garantat pentru nu mai putin de 10 ani de catre producator.

Lipsa balansului masinii de spalat este obtinuta prin combinarea a doi factori: motorul direct drive si sistemul electronic de control al balansului, care redistribuie in permanenta rufele in interiorul cuvei pentru a mentine o incarcare echilibrata a tamburului.

Viteza de centrifugare este de 1400 rotatii pe minut, ceea ce este suficient pentru o uscare suficienta a hainelor, dar acestea vor necesita si folosirea uscatorului pentru a putea fi purtate.

Consumurile sunt surprinzator de mici pentru o masina de spalat din aceasta clasa. Consumul de numai 6,12 kWh pentru un ciclu de spalare (1224 kWh anual) incadreaza masina in clasa de eficienta energetica A.

Din pacate, consumul de apa este mare, o medie a acestuia este situata in jurul valorii de 28.000 litri anual.

Afisaj desprins din filmele de fictiune

Controlul masinii se realizeaza folosind selectorul de programe rotativ dispus in partea centrala superioara a masinii. Acesta este inconjurat de denumirea programelor, lucru ce usureaza alegerea programelor, deoarece nu mai este necesara consultarea manualului de utilizare.

Sub selectorul de programe sunt pozitionate campurile tactile folosite la ”pornit / oprit” si ”start / stop”.

In partea dreapta regasim un afisaj LCD de mari dimensiuni ce foloseste LED-uri verzi pentru afisarea functiilor in desfasurare si a timpului ramas pana la sfarsitul programelor si LED-uri de culoare albastra pentru a indica tipul de spalare, temperatura apei, viteza de centrifugare si alte informatii.

Sub acestea sunt amplasate patru campuri tactile pentru controlul functiilor suplimentare.

Temperatura apei si viteza de centrifugare poate fi reglata in orice moment, indiferent daca un program se afla in desfasurare.

In eventualitatea in care am uitat sa introducem toate rufele, acestea pot fi adaugate in orice moment. Este suficient sa apasam butonul ”pauza”, sa adaugam rufele si sa repornim masina.

Datorita numerosilor senzori cu care este dotata masina, aceasta isi va regla singura consumul de apa, detergent, energie electrica si durata programului, in functie de cantitatea de rufe din masina. Acest lucru inseamna ca durata unui program ce este trecuta in manualul de utilizare este doar orientativa, aceasta poate fi mai mare sau mult mai mica in functie de cantitatea de rufe din tambur.

Cu ajutorul timerului electronic avem posibilitatea de a regla pornirea intarziata a masinii, de asa maniera incat sa fim in permanenta acasa atunci cand aceasta va termina de spalat. Aceasta poate fi reglata in intervalul 3 – 19 ore.

Functia Child Lock ne permite blocarea comenzilor aparatului, lucru ce ofera copiilor posibilitatea de a se juca in permanenta pe langa masina fara a exista riscul de a modifica accidental parametrii setati.

Masina de spalat cu uscator LG FH4A8FDH8N are  greutate neta de 71 kilograme si dimensiunile de 85 x 60 x 61 (cm).

Puncte forte:

 • capacitate uriasa de incarcare;
 • consum redus de apa, energie electrica si detergent;
 • posibilitatea de a adauga in permanenta noi programe de spalare;
 • prezenta uscatorului de rufe;
 • posibilitatea de a functiona cu jumatate de sarcina;
 • nivel de zgomot redus;
 • posibilitatea de a introduce rufe in timpul desfasurarii unui program;
 • afisaj de mari dimensiuni ce ne ofera o multitudine de informatii.

 

VEZI SI ALTE OPINII DESPRE ACEST MODEL

 

Puncte slabe:

 • pret mare de achizitie;
 • program de spalare completa de durata foarte lunga (de peste 4 ore);
 • viteza de centrifugare relativ mica;
 • lipsa iluminarii interioare a cuvei;
 • consum mare de apa;
 • pret foarte mare de achizitie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!