Set cu 3 jocuri din lemn: sah, dame chinezesti si moara

Set cu 3 jocuri din lemn: sah, dame chinezesti si moara
3.8 (75%) 4 vote[s]

Acest set de la Goki contine 3 jocuri de tabla clasice. Desi pretul este unul mai ridicat, calitatea recompenseaza, jocul fiind confectionat din lemn masiv si rezistent. Atat sahul cat si dama sau moara poate fi jucat atat de copii, cat si adulti. Este o investitie de care beneficieaza atat intreaga familie cat si grupul de prieteni.

Jocurile sunt recomandate incepand de la 7 ani. Dar si copii mai mici pot invata usor regulile de baza atat ale moarei, cat si a damei sau a sahului. Aceste jocuri dezvolta gandirea logica, memoria, concentrarea, rabdarea si te invata sa gandesti inainte, sa planifici si sa prevezi consecintele actiunilor tale si a adversarului.

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST SET

Jucand oricare dintre cele 3 jocuri este si o ocazie buna de intarire a relatiilor atat cu copilul cat si prieteni speciali. Fiecare dintre cele trei jocuri se joaca in 2, adversarii avand piese de culori diferite. Dama se joaca folosind tabla de sah, iar moara folosind piesele jocului de dama. Setul contine asadar piese de sahi si dama, tabla de sah si tabla de moara, respectiv cutia.

Cel mai simplu joc dintre cele 3 din set este moara. Moara, denumita si tintar este un joc strategic utilizat si in antichitate. Jucatorii isi plaseaza pe rand cele 9 piese proprii pe tabela de joc. Urmeaza mutarea pieselor dupa niste reguli simple: o piesa de joc se poate muta doar de-alungul liniei trasate pe tabla si doar pana la un punct invecinat. Daca de-alungul unei linii s-au adunat 3 piese de aceasi culoare, se spune ca jucatorul a realizat o moara. Ca urmare, poate elimina o piesa de joc al adversarului, cu conditia sa nu faca parte dintr-o moara. Jucatorul care ajunge sa aiba 2 piese de joc sau nu-si poate muta piesele ramase, pierde.
La dama scopul este aceeasi ca la tintar de a scoate sau imobiliza cat mai multe piese de joc ale adversarului. Castiga jucatorul care ramane cu mai mult de o piesa sau o dama de tabla. Regulile sunt putin mai complicate decat la moara. Mutarea pieselor este posibila doar pe diagonala, doar inainte si doar intre casute invecinate. O piesa odata ajunsa la ultima linie a adversarului devina dama si se poate muta si in directia de inapoi.
In zilele noastre cel mai popular joc de tabla este sahul. In cazul sahului fiecare piesa de joc are regula proprie dupa care poate fi mutata. Castiga jucatorul care blocheaza adversarul prin mat, ceea ce inseamna ca regele adversarului nu mai poate fi mutat fara pericolul de a fi scos de pe tabla.

Setul Goki cu 3 jocuri de strategie te va insoti oriunde si mult timp, nu se demodeaza si nu te plictisesti niciodata jucandu-l.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!