Jocul de societate Tronul de Fier
5 (100%)
1 vote[s]

Un joc de strategie perfect pentru fanii infocati ai serialului Game of Thrones sau al cartilor lui George R.R.Martin. Dar nu numai! Chiar daca nu cunosti serialul, cu acest joc de societate te vei distra copios. Nu este recomandat copiilor.
Daca ai jocul in mana, ai nevoie doar de trei (maxim cinci) prieteni, si puteti incepe. La fel ca in carti sau serial, locatia sunt cele Sapte Regate ale Westerosului. Fiecare jucator controleaza una dintre marile Case: Stark,
Lannister, Tyrell, Baratheon sau Targaryen. Regatele/Casele se lupta intre ele pentru Tronul de Fier.
Pentru ca voi sa puteti lupta, infrunta, negocia si intr-un final cucerii tronul, cei de la Fantasy Flight Games v-au pus la dispozitie in cutia jocului 5 table cu Casele regale, carti cu personajele Caselor (25 leaderi si 25 jetoane de personaj:cate 5 pentru fiecare Casa), 25 jetoane de influenta: cate 5 pentru fiecare Casa, 100 coroane de putere: cate 20 pentru fiecare Casa, 125 carti de Casa: cate 25 pentru fiecare Casa si 18 carti Eveniment: cate 3 pentru fiecare Casa si 3 speciale.
Fiecare jucator isi va alege un lider al Casei proprii apoi sunteti gata de a incepe jocul! Regulile le veti gasi prezentate in Regulamentul de joc in limba romana din cutia de joc. Jucatorii vor incerca sa-si extinda influenta asupra celorlalte Case si sa mareasca puterea propriilor personaje (reprezentata de numarul coroanelor de putere ale fiecarui personaj). Coroanele de putere isi schimba locurile intre personajele Caselor in functie de victoriile si infrangerile suferite pe parcursul turelor de joc. Intr-o tura de joc doar 2 jucatori sunt activi: cel care ataca si cel care se apara, iar ceilalti jucatori pot sa ofera sau nu sprijin celor care participa la confruntarea respectiva. Jucatorul care castiga o tura de joc, isi poate plasa jetonul de influenta in alte Case, ceea ce inseamna ca si-a marit influenta asupra Casei respective. Jucatorul care si-a raspandit primul toate jetoanele de influenta, castiga jocul.
Jocul Tronul de Fier implica nu numai gandire strategica, concentrare dar si multe discutii. Jucatorii cer, promit, ameninta, mituie, negocieaza, discuta si incearca sa influenteze deciziile adversarilor. Ca atare, jocul dezvolta si puterea de comunicare, capacitatile de negociere si convingere. Un atu in zilele noastre, nu?