Sigur ati auzit de jocul de societate Colonistii din Catan, deoarece este un joc educativ si distractiv foarte cunoscut, prezent pe piata de 23 ani. Aceasta este o noua versiune a jocului, scos pe piata de cei de la Kosmos, cu un design nou, dar regulile raman cele vechi.
Catan este un joc simplu, cu reguli usor de inteles. Jucatorii sunt primii colonisti ai insulei Catan si aici ei vor construi case, drumuri si orase in vederea cuceririi noului tinut. Se poate juca chiar cu copii de 10 ani. (Va voi scrie si despre versiune pentru copii mai mici, Catan Junior) Regulile de joc in limba romana le veti gasi desigur in cutia de joc, cutie care este foarte bine compartimentata, astfel componentele jocului si chiar si extensiile pe care le veti achizitona eventual ulterior incap bine in ea.
VERIFICA PRETUL ACTUAL AL JOCULUI DE BAZA
In cutia jocului veti gasi tabla de joc, care este formata din 19 forme hexagonale si 6 piese cu apa. Aceste piese le puteti aseza random cum vreti voi si astfel fiecare tura de joc este diferit de celalalt. Cele 18 jetoane cu numere (si litere pe partea cealalta) se aseaza si ele la intamplare pe hexagonale. Figurina de „Hot”, casutele colorate (cate 5 din fiecare culoare, 4 culori in total), piesele „drumuri”, 60 la numar, cele 16 piese de orase, respectiv cele doua zaruri sunt din plastic de buna calitate si le gasiti tot in cutie. Pentru a putea juca mai aveti nevoie de „materii prime”, adica de cartonase ce reprezinta diferite resurse, conform pozelor de pe ele. In cutie se gasesc 120 de astfel de carti cu resurse.
Achizitionand jocul de baza Catan veti putea juca in maxim 4 persoane, jocul fiind gandit cu participarea in joc a 3-4 persoane. Fiecare isi alege inainte de inceperea jocului unde sa pozitioneze cate 2 dintre casutele si drumurile proprii. Apoi se va da cu zarul. In functie de numarul dat de zaruri, jucatorii primesc diferite resurse daca au case la marginea hexagoanelor cu numarul respectiv. Cu resursele primite vor putea cumpara case, drumuri sau orase. In timpul jocului jucatorii pot oricand sa faca comert cu resursele detinute, sa le schimbe cu alti jucatori sau banca. Cel care isi construieste primul 10 case (1 casa inseamna 1 punct) sau combinat cu orase (1 oras inseamna 2 puncte) este cel care castiga lupta privind controlul asupra insulei Catan.
Jocul de societate Catan, desi se joaca cu zarul, nu este un joc de noroc. El necesita concentratie permanenta in timpul jocului, gandire tactica, o buna gestionare a resurselor proprii, negocieri cu ceilalti jucatori, luarea unor decizii favorabile in vederea castigarii partidei. Nu este doar un joc distrativ ci si unul educativ. Merita incercat.
PESTE 100 DE REVIEW-URI APA SI AICI