Noul aspirator Star-Light ASVS-730R fata de Star-Light ASTY-1420W

Noul aspirator Star-Light ASVS-730R fata de Star-Light ASTY-1420W
2.3 (46.67%) 9 vote[s]

Aspiratorul Star-Light ASVS-730R este noul model al producatorului de electrocasnice, care are vanzari neasteptate de mari, asta deoarece, daca ai o marca proprie, care nu trece prin multe firme, pana cand poate fi cumparat de persoane fizice, poate avea un pret mult mai mic.
Desi este tot un model cu sac, ASVS-730R este prevazut si cu filtru Hepa, deci o filtrare mult mai buna a particulelor de praf, dar si a mucegaiului din aer, sau a acarienilor.
Datorita filtrului Hepa, obtine Clasa A la categoria de emisii de praf, in comparatie cu modelul ASTY-1420W, care are doar clasa F.
La eficienta energetica evident este clasa A, caci are un motor de 700W, cu care atinge o putere de aspirare de 200W.

 

Si la performanta curatarii covoarelor modelul cu filtru Hepa sta mai bine, deoarece a obtinut clasa C in comparatie cu clasa D la modelul fara filtru.
Mai trebuie amintit si faptul ca are o capacitate mai mare de colectare, de 3 litri, iar nivelul de zgomot este mai mic, de 76 dB, fata de 84 db.

Si daca pana acum toate sunt in favoarea aspiratorului Star-Light ASVS-730R, trebuie precizate si dezavantajele fata de ASTY-1420W:
– are o greutate mai mare, aproximativ 1,3 Kg, care de fapt este undeva la 25% mai mare.
– este si mai mare, asta poate fi pentru unii un minus mai mare, caci intodeauna depozitarea este anevoiasa, intr-un apartament micut.

La aspiratoarele cu Filtru Hepa mai poate aparea o problema: si aceste filtre trebuie inlocuite, insa la intervale destul de mari de timpi, deoarece se umple cu particule cu praf, si puterea de aspirare scade considerabil, insa de foarte multe ori nu se gasesc filtre Hepa de schimb.

Chiar daca este mai scump cu 50-100 de lei, diferenta de pret este una reala, si corecta, caci avem consum mai mic de energie, aerul este filtrat mult mai bine, dar si eficienta da aspirare este mai buna.

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL LA ACEST MODEL

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!