Hotpoint Ariston FDD 10761XR

Hotpoint Ariston FDD 10761XR
3.8 (75%) 8 vote[s]

Masina de spalat este unul dintre produsele esentiale in gospodaria contemporana. Odata cu evolutia tehnologica, acest produs a devenit o adevarata ”spalatoria la domiciliu” datorita facilitatilor oferite si a capacitatii mari de spalare.

Crezi ca 10 kilograme de rufe spalate iti sunt suficiente?

Masina de spalat cu uscator Hotpoint Ariston FDD 10761 XR este unul dintre produsele ce ofera o gama larga de facilitati, dar cea mai importanta este capacitatea de spalare de 10 kilograme.

Acest lucru ofera posibilitatea de a spala rufele unei familii numeroase, de 5 – 6 membri dintr-o singura incarcare a masinii.

Hubloul de mari dimensiuni, cu un unghi de deschidere de 180 de grade permite incarcarea unor rufe voluminoase: cuverturi, pilote si chiar perne, iar aparatul va functiona cu aceeasi eficienta ca in cazul unor rufe normale.

Capacitatea de uscare este de asemenea unul dintre punctele forte ale masinii, cele 7 kilograme de rufe ce pot fi uscate la o singura folosire sunt un martor excelent al performantelor aparatului.

 

 

CATEVA PARERI APAR SI AICI

 

Cuva este proiectata special pentru a asigura o spalare fluida, iar miscarea apei in interior, ce imita miscarea apelor unui rau ne aduce aminte de vechile metode folosite la spalarea rufelor: folosirea apelor unui rau.

Tehnologia folosita de masinile de spalat Hotpoint este acela de inalta definitie. Desi pare o notiune desprinsa mai degraba din IT sau industria audio – video, aceasta tehnologie inlatura o gama de 20 de pete si pastreaza aspectul impecabil si moliciunea hainelor pentru o perioada lunga de timp.

Performantele ridicate ale aparatului sunt subliniate si de tehnologia Hydro Thermal (folosita in cazul programelor de spalare) si Heat Profile (pentru programele de uscare).

Tamburul este realizat din otel inoxidabil, iar cuva este garantata pentru o folosire de foarte lunga durata deoarece este construita din poliplex, un material ce nu rugineste si rezista foarte bine la uzura.

O varietate larga de programe utilizate pentru spalare si uscare

Masina de spalat cu uscator Hotpoint Ariston FDD 10761 XR este prevazuta cu 16 programe printre care mentionam:

 • Bumbac; un program energic destinat spalarii in profunzime a rufelor din bumbac;
 • sintetice;
 • lana, utilizat la spalarea hainelor din lana. Este un program delicat, cu o viteza de centrifugare redusa, pentru a nu deforma fibrele de lana;
 • matase /perdele: este un program usor, ce foloseste o cantitate mare de apa, cu rolul de a reduce la minim frecarea fibrelor;
 • spalare rapida este utilizat atunci cand dorim sa spalam o cantitate mica de haine ce nu sunt foarte murdare (sub 2 kilograme) intr-o perioada foarte scurta de timp;
 • prespalare: folosit ca un ciclu suplimentar in cazul in care spalam haine cu un grad ridicat de murdarie;
 • woolmark platinium care: un program de spalare si uscare delicata, ce ne permite sa avem haine gata de purtat in numai 45 de minute. Datorita centrifugarii lente fibrele sunt protejate, iar hainele isi pastreaza caracteristicile chiar si dupa 20 de cicluri de spalare ;
 • super wash;
 • baby care: folosit in cazul in care spalam hainele micutilor sau ale persoanelor alergice. Sunt adaugate mai mult cicluri de limpezire, pentru ca detergentul sa fie inlaturat in totalitate;
 • spalare antialergena: este o spalare intensiva, cu rolul de a indeparta factorii alergeni din rufe;
 • clatire;
 • clatire si centrifugare

Programele de uscare sunt in numar de trei:

 • uscare bumbac;
 • uscare lana;
 • uscare sintetice.

Hainele vor fi scoase din masina pregatite pentru a fi purtate

Viteza de centrifugare a aparatului este de 1600 de rotatii pe minut, ceea ce face ca hainele sa fie aproape uscate atunci cand programul se va termina.

Acest lucru usureaza misiunea uscatorului, care va functiona astfel o perioada mai scurta de timp, iar consumul de energie electrica va fi mult mai scazut.

Senzorii cu care este prevazuta masina permit masurarea umiditatii din haine si oprirea masinii atunci cand umiditatea atinge nivelul setat.

Chiar daca masina are o capacitate de spalare mare si uscator, consumurile sunt surprinzator de mici. Astfel, pentru un ciclu complet de spalare consumul de energie electrica este de 1,1 kWh iar cel de apa de 85 litri.

Pentru un program de uscare aparatul consuma in jur de 6,12 kWh.

Astfel, consumurile medii anuale nu pot depasi valorile de 17000 litri de apa si 220 kWh.

Aparatul este incadrat in clasa energetica A pentru absolut toti indicatorii: spalare, uscare si centrifugare.

 

 

VEZI AICI CELE MAI BUNE OFERTE LA MASINILE DE SPALAT RUFE CU USCATOR

 

Nivelul de zgomot nu depaseste stadiul unei soapte

Datorita motorului cu inductie de tip inverter, ce a eliminat din constructie folosirea periilor de carbon, masina de spalat este foarte stabila, eliminandu-se astfel trepidatiile care apar la spalare si centrifugare.

Motorul este silentios, protejand astfel linistea familiei. Astfel, pentru un program de spalare nivelul de zgomot nu depaseste 54 dB.

Pentru centrifugare nivelul zgomotului ajunge la valoarea de 83 dB, iar la uscare acesta este redus pana la 63 dB.

Panoul de control este atipic. Locul selectorului masiv de programe este luat de o serie de taste (cu rolul de a selecta programele) pozitionate circular in jurul butonului de ”pornit / oprit”.

In dreapta blocului de comanda este un afisaj digital ce ne ofera informatii despre denumirea programului in derulare, viteza de centrifugare si timpul ramas pana la terminarea ciclului de spalare.

Afisajul este inconjurat de butoane care sunt folosite pentru reglarea temperaturii apei, a vitezei de centrifugare si pentru controlul functiilor auxiliare, iar in partea inferioara din dreapta este situat butonul ”start / pauza”.

Una dintre functiile interesante este cea de ”incarcare automata”. Cu ajutorul acesteia, masina isi va calcula singura necesarul de apa si detergent, in functie de cantitatea de rufe incarcate.

Masina beneficiaza de posibilitatea de programare intarziata, ce ne permite sa fim mereu acasa atunci cand se termina programul si de un termostat reglabil, care ne permite sa modificam temperatura de spalare indiferent daca un program este in derulare.

Copii se pot juca fara grija ca ar putea modifica accidental comenzile masinii deoarece functia ”Child Lock” ne permite blocarea acestora imediat dupa setarea parametrilor de functionare.

Aparatul dispune si de un sistem de protectie impotriva inundatiilor, care opreste automat alimentarea cu apa in momentul in care detecteaza scurgeri neprevazute.

Masina de spalat cu uscator Hotpoint Ariston FDD 10761 XR are o greutate de 73,2 kilograme si dimensiunile 595 x 605 x 850 (mm).

Puncte forte:

 • capacitate mare de incarcare;
 • prezenta uscatorului de rufe;
 • viteza mare de centrifugare;
 • programe numeroase;
 • consum de energie electrica si apa scazut;
 • nivel redus de zgomot;
 • design placut;

 

VERIFICA REDUCEREA ACTUALA LA ACEST MODEL AICI

 

Puncte slabe:

 • pret mare de achizitie;
 • rama frontala este fragila;
 • timpul necesar pentru un ciclu complet de spalare si uscare este foarte mare, poate ajunge pana la 6 ore;
 • uscatorul are un randament destul de mic;

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!