Gorenje WD94141

Gorenje WD94141
4 (80%) 7 vote[s]

Timpul liber este una dintre cele mai pretioase resurse contemporane, si este un cumul de factori ce implica si produsele electrocasnice. Cu cat acestea sunt mai ”inteligente” si pot lucra in mod autonom, cu atat nivelul de timp liber este mai mare.

Masina de spalat rufe cu uscator Gorenje WD94141 este numai un exemplu de produs ce ne poate economisi timpul.

Timpul liber sa masoara in complexitatea programelor

Aparatul este prevazut cu 15 programe:

 • bumbac, destinat curatarii produselor din bumbac rezistente la temperaturi inalte;
 • bumbac eco: utilizat atunci cand se vor spala rufele din bumbac la o temperatura scazuta, folosind mai putina apa si detergent;
 • bumbac 20 de grade Celsius: folosit pentru a spala o cantitate mica de rufe (2 kilograme) cu un grad scazut de murdarie la o temperatura scazuta;
 • sintetice: pentru a spala rufele din materiale sintetice sau din amestec sintetic;

 

 

VEZI AICI OFERTA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

 • lana: utilizat pentru rufele din lana sau din amestec de lana. Este un ciclu de spalare lent, cu o centrifugare la viteze scazute, pentru a nu deforma fibrele de lana;
 • pilota: utilizat pentru a spala cuverturi sau pilote la o temperatura de maxim 40 de grade Celsius;
 • clatire:
 • alergie: utilizat pentru inlaturarea factorilor alergeni din rufe (acarieni, praf, spori, etc). Spalarea se face energic, la o temperatura ridicata, iar ciclurile de clatire sunt multiple, pentru a indeparta toate urmele de detergent din haine;
 • centrifugare;
 • rapid 12: folosit pentru curatarea rufelor cu un grad redus de murdarie la o temperatura de 30 de grade intr-o perioada de numai 12 minute;
 • rapid 30 si 60: indicat pentru rufele de bumbac, in sau articole colorate cu un grad normal de murdarie. Spalarea se va face la o temperatura de 60 de grade intr-un interval de timp ce variaza intre 30 si 60 de minute;
 • prespalare (spalare intensiva): utilizat ca un ciclu suplimentar de spalare in cazul rufelor foarte murdare;
 • spalare eco: curatarea hainelor se face la o temperatura scazuta, utilizand o cantitate minima de apa si detergent;
 • spalare si uscare rapida;
 • spalare si uscare bumbac.

Incarcarea rufelor se face frontal. Cuva are o capacitate de incarcare de 9 kilograme, iar capacitatea uscatorului este de 6 kilograme. Viteza de centrifugare a aparatului este de 1400 rotatii pe minut, ceea ce usureaza misiunea uscatorului, deoarece rufele sunt aproape uscate odata scoase din masina.

Tamburul are un volum de 60 de litri si este din inox, fapt ce ii asigura o durabilitate crescuta impotriva ruginei, iar cuva este din carbotech si este garantata pe viata impotriva uzurii si a coroziunii.

Hubloul are un diametru de 33 centmetri si permite incarcarea masinii si cu rufe de dimensiuni mari.

Masina de spalat este incadrata in clasa energetica A si are un cosum de energie electrica (pentru un program standard) de 0,9 kWh, iar consumul de apa este extraordinar de mic, de numai 48 de litri pentru un ciclu de spalare.

Aparatul este de altfel incadrat in clasa de eficienta A la spalare, iar pentru stoarcere clasa de eficienta este B.

Consumul de apa este mentinut in aceste limite datorita sistemului de tip ”dus” sau ”jet”care injecteaza in cuva apa sub presiune.

Motorul Inverter este fiabil, destinat functionarii in regim continuu o perioada lunga de timp si elimina trepidatiile si zgomotele neplacute.

Astfel, masina poate fi folosita chiar daca restul familie se odihneste, nivelul de zgomot nu depaseste 58 dB la spalare si 77 dB la centrifugare.

Functii de top pentru oamenii moderni

Nivelul functiilor este cel asteptat pentru o masina de spalat moderna.

Tehnologia SensoCare ofera cea mai buna modalitate de uscare pentru fiecare tip de material, tinand cont de particularitatile fibrelor din care este alcatuit.

Acest lucru este realizat prin optimizarea mai multor factori: timp de uscare, viteza de rotatie a tamburului, combinatia de temperatura, etc. Astfel, NormalCare este utilizat pentru rufele comune, iar GentleCare este destinat rufelor delicate.

Tehnologia UseLogic foloseste senzorii pentru a optimiza consumul de apa, detergent si energie electrica si calculeaza amestecul oportun in functie de greutatea rufelor incarcate in cuva (realizata cu ajutorul functiei de recunoastere automata a greutatii – TotalWeight).

Sistemul de inmuiere 4D permite injectarea sub presiune a apei amestecata cu detergenti din toate partile cuvei, iar acest lucru scurteaza perioada necesara pentru inmuiarea rufelor.

Apa si detergentul sunt dirijate prin intermediul a doua mecanisme de injectie, iar amestecul acestora se realizeaza printr-un sistem twinjet, cu ajutorul caruia amestecul este pulverizat in cuva.

Marginea 3D a cuvei si designul inovator al hubloului ”imping” tot timpul rufele in centrul cuvei, indiferent de viteza ciclului de spalare.

Rezistenta folosita la incalzirea apei este prevazuta cu o protectie la supraincalzire, ce ii extinde durata de viata si ofera un grad mai mare de siguranta in operarea masinii.

Consumul de energie electrica este redus si de sistemul sonor ce ne avertizeaza atunci cand se termina programul, iar masina poate fi oprita imediat.

Child lock ne ofera posibilitatea blocarii comenzilor impotriva atingerii accidentale de catre copii, iar pericolul inundatiilor este redus datorita unui senzor special care controleaza nivelul apei.

Produsul este prevazut cu un sistem de incarcare la jumatate. Senzorii vor detecta automat cantitatea de rufe incarcata in masina, iar daca aceasta este mai mica de jumatatea cantitatii maxime, sistemul va activa automat aceasta optiune.

In acest mod timpul pentru spalarea rufelor va fi mai scurt, iar cantitatea de apa si detergent folosita va fi redusa la jumatate.

Chiar daca nu suntem acasa masina poate fi pornita. Acest lucru se realizeaza cu ajutorul unui timer electronic ce ne permite pornirea aparatului cu o intarziere cuprinsa intre 1 si 24 de ore.

 

CATEVA OPINII DESPRE ACEST MODEL GASESTI SI AICI

 

Comenzile intuitive, secretul usurintei in manevrare

Partea superioara a masinii de spalat este impartita intre sertarul pentru detergent si balsam pozitionat in partea stanga, selectorul de programe amplasat central si un afisaj LCD amplasat in partea dreapta. Pe ecranul acestuia pot fi consultate informatii referitoare la programul de uscare sau de spalare ce este in desfasurare, timpul ramas pana la finalizarea programelor, temperatura si viteza de centrifugare, etc.

Sub display sunt situate campurile tactile pentru selectarea si reglarea functiilor suplimentare si butonul ”start / pauza”.

Masina de spalat rufe cu uscator Gorenje WD94141 are dimensiunile de 845 x 597 x 582 (cm) si o greutate de 52 de kilograme.

Puncte forte:

 • capacitate mare de incarcare;
 • prezenta uscatorului pentru rufe;
 • tehnologii de spalare inovative;
 • consum redus de curent electric, apa si detergent;
 • hublou de mari dimensiuni;

Puncte slabe:

 • viteza de centrifugare este destul de mica;
 • pret foarte mare de achizitie;

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Un gând despre “Gorenje WD94141”

error: Content is protected !!