Masina de spalat cu uscator LG F46TGOW

Masina de spalat cu uscator LG F46TGOW
3.5 (70%) 2 vote[s]

Tehnologia evolueaza paca in fiecare minut, iar aparatele destinate uzului casnic  pe care le stiam in copilaria noastra parca fac parte din ”Jurassic Parc-ul” electrocasnicelor.

Progresul stiintific se manifesta in orice domeniul, iar masinile de spalat nu pot face exceptie de la aceasta regula.

Masina de spalat cu uscator LG F46TGOW este unul dintre cei mai de seama exponenti ai acestui curent.

Motor si actionare de ultima generatie

Produsul beneficiaza de ajutorul unui motor Inverter Direct Drive ce este legat direct la tamburul masinii, eliminandu-se astfel periile statice, cureaua si scripetii ce provocau acele trepidatii de parca masina voia sa ”isi ia zborul”.

 

VERIFICA AICI REDUCEREA ACTUALA LA ACEST MODEL

 

La eilminarea acestui neajuns contribuie si designul peretilor laterali, ce este unul special realizat, sustinut si de programul de control al balansului ce distribuie uniform rufele in interiorul cuvei.

Fiabilitatea motorului a crescut, datorita eliminarii partilor in miscare, fiind garantat de catre producator pentru o perioada de 10 ani.

Motorul a devenit astfel mai silentios (55 dB nivelul de zgomot la spalare si 75 dB la centrifugare) si mai economic (produsul este incadrat in clasa energetica A).

De altfel, produsul este foarte bine pozitionat si in ceea ce priveste clasa de eficienta la spalare, fiind incadrat tot in clasa A (ceea ce inseamna un consum de apa de 56 litri/ciclu, iar consumul mediu anual este de 11200 litri).

Cantitatea de rufe ce poate fi spalata este mare, iar masina poate fi incarcata cu pana la 8 kilograme de haine.

Cuva este realizata din polipropilena, un material fiabil si rezistent la temperaturi inalte, iar tamburul din otel inoxidabil are o capacitate de 59 de litri.

Hubloul are un diametru de 30 de centimetri, iar rufele mari pot fi introduse fara probleme, datorita unghiului larg de deschidere: 120 de grade.

Desi anotimpul rece aduce cu sine foarte multe probleme, inclusiv si imposibilitatea de a ne usca hainele pe balcon, LG F46TGOW  elimina aceasta problema datorita uscatorului cu care este echipata.

Acesta nu poate fi incarcat cu mai mult de 5 kilograme de imbracaminte si functioneaza pe baza de condensare. Condensul va fi colectat intr-un recipient ce va trebui sa fie golit dupa fiecare utilizare a uscatorului.

Inainte sa intre in uscator hainele vor fi aproape uscate datorita celor 1400 rotatii pe minut cu care masina centrifugheaza.

 

Masina de spalat cu uscator LG F46TGOW are 14 programe:

 • program rapid, utilizat atunci cand dorim sa spalam o cantitate redusa de haine (maxim 4 kilograme) intr-un interval de timp scurt, de 30 de minute;
 • extra clatire;
 • prespalare, utilizat doar in cazul in care hainele sunt foarte murdare;
 • lenjerie;
 • bumbac;
 • lana;
 • sintetice: spalarea se efectueaza la temperaturi de 30 – 40 de grade ;
 • program usor de calcat;
 • clatire intensiva;
 • program delicate;
 • mix, ce permite spalarea concomitenta a hainelor din bumbac si a celor sintetice;
 • baby este folosit pentru o spalare delicata a lenjeriei micutilor, cu mai multe sesiuni de clatire ce elimina absolut toate particulele de detergent ce pot leza pielea copiilor;
 • extra clatire plus SPA Steam este o functie ce adauga un ciclu suplimentar de clatire, urmat de un ciclu de igienizare cu abur;
 • antisifonare: ciclul de stoarcere este impartit in mai multi pasi, iar miscarile folosite sunt lente, pentru a nu sifona hainele

 

 

VEZI AICI CELE MAI CUMPARATE MODELE DE MASINI DE SPALAT CU USCATOR

 

Noi programe de spalare descarcate de pe internet si functii inovative

Una dintre cele mai noi functii introduse de catre producatorii sud coreeni este SPA Steam.

Aceasta foloseste aburul generat de un boiler ce actioneaza in profunzimea fibrelor de bumbac si inlatura petele si mirosurile neplacute.

Functia Steam Antibacteria este o ”prelungire” a functiei SPA Steam si are un rol de sterilizare antibacteriana la o temperatura de 100 de grade timp de cateva secunde.

Rufele delicate vor fi igienizate la o temperatura mai mica de 100 de grade Celsius dar intervalul de timp va fi mai mare.

O alta functie inovativa este 6 Motion Direct Drive, ce poare realiza o combinatie de miscari in funtie de gradul de incarcare al cuvei si de programul de spalare ales. Astfel, abilitatea tamburului de a se roti ata in stanga cat si in dreapta are ca rezultat urmatoarele tipuri de miscari:

 • rotire: recomandata pentru spalarea zilnica a rufelor, masina foloseste miscarile normale ale cuvei;
 • urcare coborare: datorita miscarii de urcare si de coborare a cuvei masina previne sifonarea hainelor;
 • amestecare: asigura dizolvarea profunda si totala a detergentului in interiorul cuvei. Programul are miscari rapide si este folosit pentru inlaturarea petelor;
 • leganare: aparatul foloseste miscari lente, sucesive, atat spre stanga cat si spre dreapta si previne deteriorarea hainelor delicate;
 • filtrare: amestecul apa – detergent este distribuit uniform in cuva printr-o miscare de rotatie cu o viteza de 108 rotatii pe minut;
 • rostogolire: rufele sunt rostogolite sub nivelul apei din cuva.

Cu ajutorul tehnologiei NFC se pot descarca de pe internet noi programe de spalare, ce pot fi descarcate in masina de spalat prin simpla atingere a telefonului de aceasta.

Aceasta tehnologie mai poate fi utilizata ca si suport pentru functia Smart Diagnosis, ce ne ajuta sa identificam rapid micile probleme, inainte ca acestea sa se agraveze.

  Uscarea hainelor nu a fost niciodata mai simpla

Masina este dotata si cu o functie de blocare a accesului copiilor, ce permite blocarea butoanelor impotriva unor atingeri accidentale.

Pornirea uscatorului se face prin actionarea unui buton special cu ajutorul caruia se selecteaza optiunile de timp si nivel de calcare.

Senzorii de uscare pemit masinii sa monitorizeze umiditatea din haine si sa opreasca automat uscatorul atunci cand aceasta atinge nivelul dorit. Aceste niveluri pot fi:

 • calcare: este nivelul cel mai delicat, cu cel mai mare grad de umiditate;
 • agatare la uscat: este nivelul cu grad de umiditate medie;
 • impaturire: hainele sunt potrivite pentru a fi impaturile si introduse in dulapuri;
 • purtare: hainele sunt uscate complet si pot fi imbracate.

Controlul masinii se face cu ajutorul unui selector de functii rotund, amplasat in partea centrala, iar langa acesta este situat un display ce furnizeaza informatii despre timpul ramas pana la sfarsitul programului, viteza de centrifugare, tipul de program in desfasurare.

Un timer electronic ne permite sa programam pornirea cu intarziere a masinii, iar la sfarsitul programului masina va emite un semnal sonor de avertizare.

Masina de spalat cu uscator LG F46TGOW are o greutate de 68 de kilograme si dimensiunile de 85 x 60 x 56 cm.

 

ALTE REVIEW-URI POT APAREA SI ACI

 

Puncte forte:

 • prezenta uscatorului electric;
 • multiple tehnologii inovative ce ajuta procesul de spalare si reduc consumul de curent si detergent;
 • capacitate se incarcare a cuvei mare;

Puncte slabe:

 • lipsa unei garnituri antibacteriene la hublou

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!