Bicicleta MTB 29 EightyEight

Bicicleta MTB 29 EightyEight
4.5 (90%) 6 vote[s]

Bicicleta MTB 29 EightyEight cu o marime de  19.5 inci este un produs ce mi-a atrasa atentia dupa ultimul raid montan la care am participat. Deoarece a fost prima data cand am vazut in actiune acest model, am cerut permisiunea prietenului meu de a o testa si am fost placut suprins de calitatile acesteia.

 

MTB este asa dupa cum stim cu totii un acronim utilizat pentru Mountain Bike, iar MTB 29 nu face rabat de la calitatile pe care trebuie sa le aiba o bicicleta utilizata pe munte: calitate, siguranta, fiabilitate, indiferent de conditiile de mediu sau de drumurile pe care bicicleta este folosita.

 

 

 

VEZI AICI PRETUL ACTUAL AL ACESTUI MODEL

 

Bicicletele montane sunt destinate unui pedalat agresiv

Bicicleta MTB 29 EightyEight cu o marime de  19.5 inci este destinata special iubitorilor de viteza pe drumurile montane. Indiferent cat de tare vom pedala, cauciucurile Mitas R – 15 Cheetas cu dimensiunile de 29 inch x 2.1 ne vor asigura aderenta si stabilitatea necesara.

Fiabilitatea rotilor este subliniata si de jantele extra dure Cerurim D32 de 29 de inch ce ne ofera siguranta ca rotile vor rezista si in cazul unor drumuri foarte accidentate.

Confortul drumetiei noastre va fi sporit de furca RTS Blaze 29 cu o cursa de 100 milimetri. Aceasta are o suspensie de tip arc, ce impreuna cu cei 100 de milimetri ai cursei ne vor face sa nu simtim denivelarile drumului chiar daca acesta sunt foarte accentuate.

MTB 29 EightyEight nu este insa o bicicleta destinata incepatorilor, deoarece necesita un anumit nivel de pregatire si o experienta mare in domeniul ciclismului montan. Echipata cu nu mai putin de 24 de viteze este o bicicleta mai greu de controlat, datorita confortului oferit si a faptului ca putem „alerga” cu viteze mari in conditiile in care efortul fizic va fi destul de mic iar acest lucru poate fi observat uneori prea tarziu.

Angrenajul este alcatuit dintr-o foaie cu trei straturi Prowheel 22T x 32T x 42T, ce este echipata cu un brat pedalier de 170 milimetri, iar manetele schimbatoarelor de viteza poarta marca calitatii oferite de Shimano: Tourney TX 800 3 / 8.

 

AICI APAR SI ALTE REVIEW-URI DESPRE ACEST MODEL

 

Un prieten de nadejde nu ne lasa la greu

Nu trebuie sa ne facem probleme nici macar daca drumul va deveni foarte accidentat si va trebui sa caram bicicleta in spate, deoarece greutarea acesteia este suficient de redusa (numai 14.2 kilograme) pentru a nu ne solicita resursele fizice foarte tare.

Cadrul este construit din aliajul cel mai utilizat in ciclism : 6061. Acesta este un aliaj de aluminiu ce contine (in afara de aluminiu) silicon si magneziu. Acest aliaj este mai usor de manipulat iar pretul de fabricatie este mult mai mic, oferindu-ne astfel o bicicleta excelenta la un pret foarte competitiv.

Butucii sunt special proiectati pentru a rezista drumurilor accidentate de munte. Butucii Joytech sunt construiti din aliaj 32H, un aliaj dur si rezistent la efectele coroziunii si ale noroiului, iar sistemul de prindere este format dintr-un ax QR.

Unul dintre avantajele bicicletei MTB 29 EightyEight cu o marime de  19.5 inci este prezenta a doua deraioare, insotite de un sistem de franare mecanic pe discuri (cu o dimensiune de 160 milimetri) amplasat pe ambele roti.

Deraioarele sunt renumitele Shimano Tourney:

  • TY 700 cu trei viteze pentru roata din fata;
  • TX 800 cu opt viteze pentru roata din spate.

Siguranta noastra este protejata de cele trei reflectoare cu care soseste echipata bicicleta: pentru spate, fata si pentru roti, fapt ce ne face vizibili pentru autoturisme si ne ofera o lumina suficient de intensa pentru a evita orice obstacol de pe drum.

Bicicleta poate fi folosita de catre persoane cu o greutate de maxim 100 de kilograme si o inaltime cuprinsa intre 1.78 si 1.87 metri si este disponibila in doua culori: rosu si negru.

 

VEZI AICI SI ALTE MARIMI DE LA ACEST PRODUCATOR

 

 

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

error: Content is protected !!